Download toegangskaart

Nieuw: Exportplein

Export kan MKB Bedrijven veel opleveren. Over de landsgrenzen liggen groeikansen die nog niet voldoende worden benut. De Provincie Drenthe zet daarom zwaar in op internationaal ondernemen. Met het ‘Aanvalsplan Internationaal Ondernemen Drenthe’ worden bedrijven gestimuleerd om over de grenzen te kijken en de groeikansen die er liggen te benutten. Er worden maatregelen genomen om de groei te stimuleren van de bijna 4000 bedrijven die op dit moment al internationaal actief zijn. Maar de maatregelen dienen ook om de 2000 bedrijven die wel de ambitie en de potentie hebben om internationaal zaken te doen, maar dat nu nog niet doen, te ondersteunen.

Exportplein

Internationaal ondernemen roept veel vragen op. Hoe pak je het aan? Waar liggen de kansen? Wat zijn de valkuilen? Het Exportplein op de Promotiedagen Drenthe zal ondernemers met export ambities in contact brengen met ambassadeurs, geeft de mogelijkheid kennis op te doen, ervaringen te delen en contacten te leggen.

Het plein geeft door middel van lezingen, workshops en stands informatie over nieuwe markten, subsidiemogelijkheden, het beperken van handelsrisico’s, financieringen, juridische aspecten, logistiek, e-commerce en het opbouwen van een netwerk. Belangrijke stappen op weg naar internationaal succes.

Gedeputeerde Henk Brink:
“In deze globaliserende economie moeten regio’s en ondernemingen internationaal concurreren. We willen sneller kunnen anticiperen op economische ontwikkelingen en we willen een competitievere Drentse economie. Dan is het essentieel dat we zwaar inzetten op internationalisering van ons MKB. Met dit aanvalsplan wordt hiertoe een goede aanzet gegeven.”

Ook deelnemen aan het Export Plein?

Het Export Plein wordt gesitueerd rondom de Drenthe Dome.vIn deze moderne, opblaasbare structuur vindt een doorlopend programma plaats rondom de speerpunten van de Provincie Drenthe: export, carrière (werk), duurzaamheid en innovatie. Er is een mooi aangekleed terras met goede horecavoorzieningen. Om deze centrale ruimte heen, kunnen standruimtes worden gehuurd.

Prijzen

Opgebouwde stand: € 895,- per 6m2

Eigen, volledig opgebouwde, stand op het Duurzaamheidsplein. De stand wordt volledig opgebouwd afgeleverd, met wanden, vloerbedekking, verlichting en naamsvermelding.

Vrije Ruimte: € 140,- per m2

Standruimte voor eigen standbouw, vloerbedekking is bij de prijs inbegrepen.
Prijzen zijn inclusief 100 papieren relatiekaarten per 6m, onbeperkt digitaal uitnodigen, een vermelding op de website en een uitnodiging voor de opening.

Alle prijzen zijn excl. BTW

Voorlopige deelnemers: Provincie Drenthe, KGH Douane Opleidingen, Aramex, Presence Translate & Interact, Scan-Service Centrum Nord-West, Denies Deutsch-Nederlands Plus, Kroese Wevers, Bedrijf in Duitsland UG, WTCL Center for export & import, NBank Beratungsstelle Oldenburg, Heisterborg International Steuer- und Rechtsberatungsgesellschaft, Academy of Logistics, Exportclub Drenthe, Federation4WoMen, Uw Eigen Secretariaat, Woordentalent, Ems Region Immobilien.