Download toegangskaart

A Plus Opleidingen - Futureproof....Brainproof!?

Dinsdag 31 maart

Alien Oelen gaat tijdens deze sessie (vanuit de psychologie en gedragswetenschappen) in op de snelle, nieuwe ontwikkelingen in de futurologie en de impact op het brein en gedrag.

Slimme software probeert ons gedrag en onze behoeften te voorspellen. Kan een robot straks beter menselijke interactie meten? Zijn er straks nieuwe beroepen zoals Algoritme Ontwikkelaars en Robot Persoonlijkheid Trainers? Wat als we ons bewustzijn afstaan aan computers waarbij machines ons moraal, onze normen en waarden beoordelen?

Het gaat straks niet meer om de vraag als iets kan, maar hoe, waar, wanneer en waarom. Exponentiële verandering is een kernbegrip in de futurologie, het probleem is dat het brein heel moeilijk deze sprong kan bevatten.

Niet alle ontwikkelingen zijn per saldo positief. Neem interactie, we kampen nu al met smartphone verslavingen en een te grote afhankelijkheid van deze technologie. Daarnaast de schermen en (snelle) beelden; de zogenaamde “scrollgeneratie” desoriëntatie, escapisme en gedragsverandering.

Futureproof...Brainproof is tweeledig, deels hebben we te maken met de plasticiteit van het brein - deels hebben we te maken met een menselijk brein denk aan vaardigheden zoals creativiteit, compassie, verantwoordelijkheid en inlevingsvermogen.

De trein van technologie dendert door... tijdens de inspirerende en leerzame lezing Brainproof denderen we ook als een trein door het brein en het daaruit voortkomende gedrag maar dan met meerdere overstapmomenten op verschillende stations.

Datum: Dinsdag 31 maart 2020 (tijdstip volgt)
Locatie: PD Drenthe - DNK Assen

“De toekomst overkomt ons niet zomaar, maar wordt mede door ons gemaakt” ( Gerd Leonhard)